Kik Vagyunk

Suba Eszter

Konduktor (fejlődés pedagógus), Semmelweis Egyetem, Pető András kar

A pályaválasztásom elején abban az egyben biztos voltam, hogy gyermekekkel szeretnék foglalkozni. Mindig megtalálom velük a közös hangot, komfortosan érzem magam a környezetükben. Nagyon hálás vagyok, hogy a gyermekek mindennapjaiban fontos szerepet tölthetek be, láthatom, hogyan fejlődnek, okosodnak és ügyesednek.

Számomra ez a korosztály különösen kedves. Ebben az életkorban rendkívül sokat fejlődik a gyermekek mozgása, figyelme, beszéde, önellátása, szociális és kognitív képességei, amelyeket konduktorként kiemelt figyelemmel tudok kísérni.

Az Egyetemi képzés folyamatos óvodai gyakorlata mellett igyekeztem folyamatosan bővíteni a tudásomat, szakmai tapasztalatomat. Dolgoztam a HoliPlace fejlesztőházban, részt vettem a Sound Of Mind folyamatos pszichológiai képzésein, szabadidőmben babyszitterkedést vállaltam.

Munkám során kiemelten fontosnak tartom a szülőkkel való kapcsolattartást; a biztonságos-, nyugodt-, és szeretetteljes légkör kialakítását; az egész napos kötetlen/irányított játék fontosságát és a bizalmat a gyermekekkel és szülőkkel egyaránt.

Kocsis-Vas Mónika

Kisgyermekgondozó, -nevelő

Gyermekekkel a kapcsolatom egész korán elkezdődött, így hamar megfogalmazódott a gondolat, hogy Velük szeretnék foglalkozni.
Volt szerencsém táncot tanítani kisiskolásoknak, dolgoztam óvodai dajkaként óvodában és vigyáztam kisebb-nagyobb gyerekekre szabadidőmben.

A bölcsődés korosztály az, ami mind közül a legközelebb áll a szívemhez, ezért döntöttem úgy, hogy elvégzem a kisgyermeknevelői képzést, amiben már több éve dolgozom.

Nagyon szeretem a gyerekeket és mindig könnyedén megtalálom Velük a közös hangot.

Boldogsággal tölt el, ha látom a fejlődésüket, a boldogságukat és azt a feltétel nélküli szeretetet, amit csak a gyerekek tudnak adni.

Szabadidőmet szívesen töltöm horgolással, túrázással és mindenféle kézműves elfoglaltsággal.

Ligeti Zsuzsi

Szilvási Ibolya

segítő

Kislány koromban már eldöntöttem, hogy óvónéni szeretnék lenni. Sajnos az élet nem így hozta, de nem adtam fel.

Korábban a családi vállalkozásunkban dolgoztam, de mindig hiányzott a gyerekek huncut mosolya, ölelése, amivel mindennap feltöltenek.

Ezért úgy gondoltam jobb lenne, ha bölcsődében dolgoznék, mivel jobban vonzott ez a korosztály. Ők annyira kis ártatlanok, egész nap szükségük van a szülők távollétében arra, hogy biztos, nyugodt, kiegyensúlyozott légkört teremtsünk számukra. Napról napra látszik a fejlődésük, ahogy gondozzuk őket.
Nagyon fontosnak tartom már a bölcsis gyerekeknél a következetességet és a napi rutin rendszerességét.
Így lettem a Bogyóca Családi Bölcsőde „dadus nénije”.

Szabó-Sinka Gabriella

Fenntartó, közgazdász és tanúsítványos kisgyermekgondozó, -nevelő

Kislányunk 2019 februárjában született, a kisfiunk pedig 2022 májusában tette teljessé a családunkat.

Közgazdászként végeztem a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán és PR, illetve project management területen dolgoztam ezidáig. A kislányommal otthon töltött idő és a bölcsikeresés adott lendületet annak a régi vágyamnak, hogy saját családi bölcsődét hozzak létre. Édesanyám gyermekorvos, de eredetileg óvónőnek készült, így tőle ered az ezirányú elköteleződés, úgy gondolom. 

Saját gyermekünk számára olyan családi bölcsődét kerestünk, ahol kis létszám mellett megfelelő gondoskodást kaphat a gyermekkor ezen rendkívül érzékeny és változékony időszakában. Ezen kívül a saját kertkapcsolatot és a megfelelő étkezést találtuk még sarkallatos pontoknak, ebből kiindulva szeretnénk ezeket megadni a Bogyóca Családi Bölcsődébe járó gyermekeknek is.