Kik Vagyunk

Soós Tímea

Kisgyermekgondozó, -nevelő

Nagy családba születtem bele, így kiskoromtól kezdve rengeteg gyerek vett körül. Nagymamám is óvodában dolgozott, tehát volt kitől örökölnöm a gyerekek iránti szeretetet.

Már általános iskolás koromban a szomszéd kisfiúra vigyáztam, így a gyerekekkel való foglalkozás hamar a mindennapjaim részévé vált. Érettségi után nem volt kérdés, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, így egyetemre jelentkeztem óvodapedagógus szakra, de időközben rájöttem a bölcsődés korosztály áll közelebb a szívemhez.
A kisgyermeknevelői képesítést a META Don Bosco Szakközépiskola OKJ-s képzésén szereztem meg. Majd a képzés vége után Óbudán dolgoztam egy családi bölcsődében, ahol megismerhettem Ibolyát. Nagyon sajnáltam mikor elváltak útjaink, de a sors most ismét összehozott minket, így kerültem erre a fantasztikus helyre.
Szabadidőmben is szívesen vagyok a gyerekekkel, így gyakran vállalok bébiszitterkedést is. 

 

Kocsis-Vas Mónika

Kisgyermekgondozó, -nevelő

Gyermekekkel a kapcsolatom egész korán elkezdődött, így hamar megfogalmazódott a gondolat, hogy Velük szeretnék foglalkozni.
Volt szerencsém táncot tanítani kisiskolásoknak, dolgoztam óvodai dajkaként óvodában és vigyáztam kisebb-nagyobb gyerekekre szabadidőmben.

A bölcsődés korosztály az, ami mind közül a legközelebb áll a szívemhez, ezért döntöttem úgy, hogy elvégzem a kisgyermeknevelői képzést, amiben már több éve dolgozom.

Nagyon szeretem a gyerekeket és mindig könnyedén megtalálom Velük a közös hangot.

Boldogsággal tölt el, ha látom a fejlődésüket, a boldogságukat és azt a feltétel nélküli szeretetet, amit csak a gyerekek tudnak adni.

Szabadidőmet szívesen töltöm horgolással, túrázással és mindenféle kézműves elfoglaltsággal.

Ligeti Zsuzsi

Szilvási Ibolya

segítő

Kislány koromban már eldöntöttem, hogy óvónéni szeretnék lenni. Sajnos az élet nem így hozta, de nem adtam fel.

Korábban a családi vállalkozásunkban dolgoztam, de mindig hiányzott a gyerekek huncut mosolya, ölelése, amivel mindennap feltöltenek.

Ezért úgy gondoltam jobb lenne, ha bölcsődében dolgoznék, mivel jobban vonzott ez a korosztály. Ők annyira kis ártatlanok, egész nap szükségük van a szülők távollétében arra, hogy biztos, nyugodt, kiegyensúlyozott légkört teremtsünk számukra. Napról napra látszik a fejlődésük, ahogy gondozzuk őket.
Nagyon fontosnak tartom már a bölcsis gyerekeknél a következetességet és a napi rutin rendszerességét.
Így lettem a Bogyóca Családi Bölcsőde „dadus nénije”.

Szabó-Sinka Gabriella

Fenntartó, közgazdász és tanúsítványos kisgyermekgondozó, -nevelő

Kislányunk 2019 februárjában született, a kisfiunk pedig 2022 májusában tette teljessé a családunkat.

Közgazdászként végeztem a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán és PR, illetve project management területen dolgoztam ezidáig. A kislányommal otthon töltött idő és a bölcsikeresés adott lendületet annak a régi vágyamnak, hogy saját családi bölcsődét hozzak létre. Édesanyám gyermekorvos, de eredetileg óvónőnek készült, így tőle ered az ezirányú elköteleződés, úgy gondolom. 

Saját gyermekünk számára olyan családi bölcsődét kerestünk, ahol kis létszám mellett megfelelő gondoskodást kaphat a gyermekkor ezen rendkívül érzékeny és változékony időszakában. Ezen kívül a saját kertkapcsolatot és a megfelelő étkezést találtuk még sarkallatos pontoknak, ebből kiindulva szeretnénk ezeket megadni a Bogyóca Családi Bölcsődébe járó gyermekeknek is.